Arama sonuçlarınız
Pazartesi Sendromu Nedir? Pazartesi Sendromunu Atlatmanın Yolları

Pazartesi Sendromu Nedir? Pazartesi Sendromunu Atlatmanın Yolları

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pazartesi Sendromu Nedir? Pazartesi Sendromunu Atlatmanın Yolları

 

Pazartesi Sendromu Nedir? Pazartesi Sendromunu Atlatmanın Yolları yazımızda, genel olarak çalışan kişilerin yeni haftanın ilk günü olan Pazartesi günü yaşadığı stres, nedenleri ve Pazartesi sendromu nasıl yenilir bundan bahsedeceğiz.

 

Hafta sonunun bitecek olması ile beraber Pazartesi sabahı bu sendromu yaşayan kişilerde en sık görülen semptom yorgunluk, stres ve endişedir. Hatta bazı kişiler fiziksel olarak kendini daha rahatsız hissedebiliyor. Tabi ki araştırmalar bu endişe dolu ruh halini iyileştirmenin ve Pazartesi sendromunu aşmanın yolları olduğunu söylüyor! 🙂

 

Ayrıca, günümüzde bu algı tüm toplum tarafından kabul edilmiş ve şartlanmış bir alışkanlığa bile dönmüş durumdadır. Pazartesileri otomatik olarak kötü hissedebiliyoruz. Yeni hafta başladı, trafik, iş stresi de eklenince Pazartesi sendromu Pazar akşamından bile hissedilmeye başlanıyor.

Pazartesi sendromunda hafta sonları çok hızlı geçmiş ve erken bitmiş gibi hissediliyor. Hafta içi yoğun iş temposundan sonra hafta sonu rahatlaması gereken çalışanlar Pazar ve Pazartesi daha da stresli olabiliyor.

 

Pazartesi Sendromunun Belirtileri Nelerdir?

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28967″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pazartesi sendromunun belirtileri belirlidir ve bunu ayırt etme yöntemi haftanın diğer günlerinden çok, Pazar gecesinden başlayan ve Pazartesi devam eden belirtilerdir. Genel olarak ise yorgunluk, endişe, stres, konsantrasyon eksikliği, uyku hali, motivasyon eksikliği belirtiler arasındadır.

 

Pazartesi Sendorumunu Atlatmanın Yolları Nelerdir? Pazartesi Sendromu Nasıl Geçer?

 

1. Pozitif Hissetmeye Çalışın

Araştırmacılar beyninizin, hissettiğiniz şeyin gerçek olduğuna inanacağını söylüyor. Yorgun hissediyorsanız, kendinizi enerjik hayal edin. Karamsar hissediyorsanız, iyimser bir düşünce oluşturmak için kendinizi zorlayın. Pazartesi sendromunu atlatmak için pozitif kalmaya ihtiyacınız olacak.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28965″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

2. Size İyi Gelen Şeylerin Listesini Yapın

Pazartesi sendromundan kurtulmak için, Pazar akşamı, o hafta iş hayatınızda dört gözle beklediğiniz şeylerin bir listesini yapın. Böylece odaklandığınız şey stresten çok olumlu sizi heyecanlandıran gelişmeler olacaktır.

 

3. Uykunuzu Alın ve Sabah Erken Kalkın

Pazartesi stresten kurtulmak için Pazar gecesi biraz erken yatabilir ve sabaha yeterince uykunuzu almış olursunuz. Böylece iyi dinlenmiş enerjik hissederek güne başlayabilirsiniz.

Pazartesi sabahı 15 dakika daha erken uyanmak, ofise mutlu şekilde geri dönmeyi kolaylaştırabilir. Sabah Nasıl Erken Uyanılır yazımızı okuyarak güne erken başlayabilirsiniz.

 

4. İş yerinde eğlenin!

Pazartesi günü ofiste hoşunuza giden aktiviteleri yapabilirsiniz. Hafta sonu neler yaptığınızı arkadaşlarınızla paylaşmak, öğlen yemeği olanları yapmak, sabah kahve molası vermek, eğlenceli motive edici müzikler dinlemek bunlardan bazıları! Sizler için hazırladığımız Ofiste Dinlenebilecek Spotify Müzik Listeleri için göz atabilirsiniz!

 

5. Sağlık ve Spor

Pazar günleri ağır gıdalar tüketmemek, spor yapmak ve kafeini az tutmak Pazartesi gününe daha dinç ve dinlenmiş başlamanızı sağlar! Stres seviyenizi sağlık ile dengeleyin.

 

6. Hafta İçi Programlar Yapın!

Pazartesi günü motive olmak için, hafta içi günlere tıpkı hafta sonun da olduğu gibi güzel akşam yemekleri, sinema programları ve arkadaşlar ile aktiviteler ekleyebilirsiniz. Böylece hafta içlerini de sevebilirsiniz 🙂

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=Edwsf-8F3sI” title=”Ofiste Pazartesi Motivasyon İçin Müzik!”][/vc_column][/vc_row]

(Visited 466 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır