Arama sonuçlarınız
İş Hayatında Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?

İş Hayatında Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

İş Hayatında Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?

İşte çalışırken uzun süreler harcıyoruz. Çalışırken zamanımızı nasıl harcadığımız, yaşam tarzımızın ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Akıllıca zaman yönetimi yaptığınızda, daha az zamanda daha verimli işler ortaya koyabilirsiniz.

Zaman yönetimi zamanınıza değer vermekle başlar. Ne yapmak istediğinize ve bu şeye ne kadar süre harcamanız gerektiğine dair net olmanız gerekir.

Zaman yönetimi, işleri istikrarlı ve verimli bir iş akışı ile zamanında tamamlamanızı sağlayan bir yöntemdir. Bu da iş hayatında etkili zaman yönetimi konusunu daha önemli hale getiriyor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”30291″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

İş İçin Etkili Zaman Yönetimi Stratejileri

1. Zamanınızı Nasıl Geçirdiğinizi Bilin

Boş zamanınızı analiz edin ve çalıştığınız süreleri belirleyin. Çalıştığınız sürede ne yaparak geçireceğinizi önceden planlayın. Bu şekilde işlerinizi kolaylaştırırsınız ve işte geçirdiğiniz verimli zamanlar da sonuca yansır.

2. Önceliklerinizi Belirleyin

Önceliklerinizi belirleyin! Zamanı yönetmek aynı zamanda öncelikler üzerinde zaman harcamak ve öncelikler üzerinde zaman kaybetmemek anlamına da gelir. Çalışmanıza başlamadan önce kendinize şu soruları sorun; acil olan işler hangileri? hedeflerim ne?

3. Yapılacak İşleri Her Gün Yazın!

Yapılacaklar listesi yapmak kesinlikle motive edicidir, çünkü her gün ne yapılması gerektiği konusunda size net bir fikir verir. Listeyi oluştururken, hedefe doğru ilerlemeyi izlemek için büyük projeleri küçük günlük görevlere bölmeyi deneyin. Yapılacak işleri, görevleri belirlerken gerçekçi olun.

4. Dikkatiniz Dağılmasın

Zaman yönetimi yapıyorsunuz ama sorun dikkat dağılması mı? Çalışmaya başladığınızda aynı anda birçok işle ilgilenmek yerine, her seferinde çalışmanızın yalnızca bir bölümüne odaklanın. Uyaranlara hayır diyin, kitap okuyorsanız aynı zamanda televizyon açık kalmasın. Çalışıyorsanız dikkat dağıtıcı müzikler dinlemeyin.

5. Çalışmadan Önce Karar Verin

Önceden karar vermeden veya tüm işinizin planına dair düşünmeden başlayabileceğiniz çok fazla iş yoktur. Üzerinde düşünülmesi gerekenler;

  • Hangi işler öncelikli
  • Bu iş ne zaman tamamlanacak
  • İşi yapmak için hangi kaynaklar kullanılabilir
  • Hangi işin daha sonra yapılması gerekiyor

Tüm bu kararlar işe oturmadan önce alınmalıdır, bu nedenle görev başka bir görevi etkilemez. Çalışma şeklinizi büyük ölçüde geliştirmek için işleriniz ile ilgili net kararlar alın.

6. Zaman Konusunda Mükemmelliyetçi Olmayın

Çoğu projenin veya ürünün tesliminin ertelemesinin başlıca nedeni, yeterince mükemmel olmayacağının düşünülüyor olacağıdır. Yaptığınız her işte en iyisi olmak iyi bir fikirdir ama yeterince esnek olmalısınız. Yapılacaklar listenizde aynı gün içinde tamamlanması gereken birçok görev olduğundan, her görevi mümkün olduğunca gerçekçi bir şekilde tamamlamaya odaklanın.

7. İşleriniz Arasında Dinlenmeyi Unutmayın

Araştırmalara göre, İnsan beyninin en yüksek konsantrasyon ve motivasyon seviyelerini korumak için her 90 dakikada bir ara vermesi gerekiyor. Bu nedenle, bir görevi tamamlamak ve bir sonrakini başlatmak arasında dinlenme süresini 15 dakika zamanlayın. Aynı zamanda iş hayatında işinizi kolaylaştıracak mail programları yazımızı da okuyabilirsiniz.

Plazacubes.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

(Visited 1.115 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır