Arama sonuçlarınız
e-Bülten Açılma Oranı Nasıl Artırılır? | Newsletter & E bülten Stratejileri

e-Bülten Açılma Oranı Nasıl Artırılır? | Newsletter & E bülten Stratejileri

e-Bülten, e-Haberci ya da Newsletter… Adına her ne diyorsanız deyin, bu mecra firmaların müşterileri ve iletişim kontakları ile kurmuş olduğu iletişimin en önemli parçalarından biridir. Sosyal medya aracılığı ile tek bir post üzerinde herşeyi anlatmanız mümkün olamazken e-Bültenler üzerinde aynı anda pek çok içeriğe yer verebilir. Verilen bağlantılar ile web sitenize, Youtube kanalınıza, sosyal medya hesaplarınıza ziyaretçilerinizi gönderebilirsiniz.

Elbette tüm bunları yapabilmeniz e-Bülten’nizin gönderim sağladığınız kontaklar tarafından açılmasına bağlı. Peki, iletişimde olduğunuz bu kontakların dikkatini nasıl çekebilirsiniz?

 

1-) Gönderim Zamanını İyi Planlayın

İçerik anlamında başarılı dahi olsa e-Bültenlerin yaşamış olduğu en büyük handikaplardan biri de yanlış zamanda gönderilmesidir. Birçok başarılı içerik hiç açılmadan e-Postaların çöp kutusuna gönderilmektedir.  Peki, kontaklarınıza e-Bülten göndermek için ideal saat hangisi? Elbette bu sektörden sektöre değişebilen bir durum.  Bulunduğunuz sektördeki çalışma saatleri ve kontaklarınızın bilgisayar başında olma saatleri göz önünde bulundurularak gönderim organize edilmelidir. Kontağınızı doğru saatte e-Postalarına bakarken yakalamanız sizin lehinize olacaktır.

 

2-) Doğru Hedef Kitle

Bülteninizin, gönderdiğiniz kişiler için doğrudan anlamlı olması gerekir. Bülteninizi okumak için hiçbir nedeni olmayan kişilere göndermeniz açılma oranını düşürecek en önemli faktördür diyebiliriz. Listenizde kimin ve neden olduğunu tam olarak anladığınızdan emin olun.

 

3-) Etkili Bir Konu Başlığı Seçin

Aylık/haftalık e-Bülten gönderimlerinizde standart bir konu başlığınız yoksa tercih edeceğiniz başlık dikkat çekici olmalı.  “Nasıl bir konu başlığı seçersem gelen kutusundaki diğer e-Posta’ların önüne geçerim?” sorusunu kendimize sorarak başlayabilirsek yolun yarısını geçtik diyebiliriz. Diğer yarısında ise devreye yaratacılık giriyor. İlgi çekici bir konuya aynı çekicilikte bir başlık düşünürseniz “içerik kraldır.” sözünün hakkını vermiş olursunuz.

 

Tamam, ilk hedefi başarıyla gerçekleştirdiniz. Bültenin açılmasını sağladınız.  Şimdi yapmamız gereken içeriklerimizi okutabilmek.

 

4-) Yazılı İçeriği Minimal Düzeyde Tutun

Sıkıcı bir görüntü oluşmaması için görsel ağırlıklı bir mizanpaj tercih edilmeli. Yazılı içerik özet nitelikte olmalıdır. Mümkün olduğunca merak uyandırıcı ancak tık almak için içerikten bağımsız, alakasız başlıklar atan günümüz websitelerinin yaklaşımından uzak bir başlık ve spot kullanılmalı.

Görsel ağırlığın öneminden bahsetmiştik. Fakat, elbette burada bahsettiğimiz şey okuyucuyu yoracak bir görsellik değil. Görsel olarak aşırı yüklenmek, çok fazla zıt renk kullanmak doğru değil. Tasarım mümkün olduğunca sade, temiz ve gezinmesi kolay olmalıdır.

 

5-) İçeriğin Niteliği

Bülteninize değer katmaya odaklanın.  Bilinen en yaygın hatalardan biri, şirket bültenlerinin çoğunun tamamen kendileri hakkında yazılmasıdır. Bültenler reklam amaçlı broşür ya da prezentasyon değildir. Bülten içeriği bilgi, eğitim, ilham veya eğlence gibi birden fazla amaca hizmet ederek değer sağlamalıdır.  Bu nedenle bilgileri ve kaynakları net bir şekilde aktarmaya odaklanın. İlgi çekeceğim derken ağır ve ağdalı ifadelerin kurbanı olmayın.

 

6-) Reklam Kokan Hareketlerden Kaçının

Kampanya mailingleri ve life style nitelikteki e-Bültenlerin ayrımını doğru yapmak gerekir. İçeriği hangi amaçla gönderdiğiniz çok önemli. Bu karşı tarafın da tavrını belirleyeceği bir an. Satış amaçlı düşen e-Posta’ların çoğu hiç açılmıyor. Okuyucu onları okumaya değer bulmuyor. Yani konu kısmı kesinlikle promosyon içermemeli. İçerik kısmında ise promosyon benzeri içerikler paylaşacaksanız bile bunun dozu iyi ayarlanmalıdır. Genel bülten dağılımında kampanya i

 

7-) Çeşitliliği Artırın

İçerik çeşitliliği açısından hem konu hem de mecranın sayısı mümkün olduğunca fazla olmalıdır. Tüm içeriklerin tıklanabilir özelliğe sahip olmaması gerektiği gibi tıklanabilir içeriklerin tamamı da web sitesi gibi tek bir adrese yönlenmemelidir. Web içeriği sunduğunuz gibi elbette video ve sosyal medya içeriği de sunarak mecraların çeşitliğini artırmalısınız.

 

Uzun lafın kısası, toparlayacak olursak;

  • Bülteninizi hedef kitlenizle uyumlu hale getirin.
  • Size düzenli olarak e-posta gönderme izni veren kişilere odaklanın.
  • Kullandığınız dile dikkat edin.
  • Görsel uyumu önemseyin.
(Visited 51 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır