Arama sonuçlarınız
Bilmeniz Gereken Dijital Pazarlama Terimleri

Bilmeniz Gereken Dijital Pazarlama Terimleri

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bilmeniz Gereken Dijital Pazarlama Terimleri

Bilmeniz Gereken Dijital Pazarlama Terimleri yazımızı sonuna kadar okumalısınız! Çünkü dijital dünya, TBM (tıklama başı maliyet), TO (tıklama oranı), KPI (anahtar performans göstergesi) ve birçok pazarlama terimleri içeriyor.

Peki sürekli duyduğumuz, artık aşina olduğumuz bu kısaltmalar tam olarak neyi ifade ediyor?

Dijital pazarlama, arama motoru optimizasyonu, sosyal medya pazarlaması ve e-posta pazarlaması dahil her türlü çevrimiçi pazarlamayı tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Gelin güncel dijital pazarlama terimleri nelerdir detaylıca inceleyelim.

En Çok Kullanılan Dijital Pazarlama Terimleri

1. KPI – Anahtar Performans Göstergesi

KPI’lar tüm pazarlama türlerinde uygulanabilir. İşletmeler, kampanyalarının başarısını ölçmek için KPI kullanır. KPI’nız, tıklama oranı, katılım oranı, hemen çıkma oranı vb. gibi her türlü analitik olabilir. Kampanyalarınızdaki anahtar performans göstergeleri pazarlama faaliyetlerine göre değişiklik gösterir.

2. EBM

Bu, bir müşteriyi edinmenin ne kadara mal olacağını belirlemek için kullanılan bir ölçümdür. Bunu, kampanyanızın toplam maliyetini dönüşüm sayısına bölerek hesaplayabilirsiniz. Bu metrik önemlidir, çünkü aslında dönüşüm başına ne kadar harcama yaptığınızı gösterir. Bu maliyet çok yüksekse, pazarlama kampanyanızı yeniden düzenlemeyi düşünmelisiniz.

3. Benzer Kitleler

Benzer kitleler, e-posta listeleri kullanılarak oluşturulmuştur. Bu, sahip olduklarınıza daha benzer kullanıcıları hedeflemenin bir yoludur. E-posta listenizi Facebook reklam kampanyanıza yükleyebilirsiniz; bu e-postaları alır ve hedeflemek için benzer kullanıcıları bulur. Mevcut müşterilere reklam vermek istemiyorsanız yüklediğiniz e-postaları hariç tutabilirsiniz. Benzer kitlelerle, mevcut müşterilerinize benzeyen yeni müşterilere kolayca ulaşabilirsiniz.

4. A/B Landing Testi

Herhangi bir tür reklam yayınlarken, test uygulamak en iyisidir. Bu, hangisinin en iyi performansı gösterdiğini görmek için yapılan bir testtir. A/B testi, hangi reklamcıların daha çok beğendiğini göstererek izleyicilerinizi daha iyi hedeflemenize yardımcı olur. Bunun sonucunda en iyi performans gösteren ve potansiyel müşterileri bulmanıza yardımcı olacak reklamı bulmuş olacaksınız.

5. TO – Tıklama Oranı

Bir sosyal medya reklam kampanyası yayınlarken, tıklama oranı kullanıcılar tarafından bir reklamın kaç kez tıklandığını gösterir.

6. Remarketing – Yeniden pazarlama

Muhtemelen hemen hemen her gün yeniden remarketing reklamları görüyoruz. Online alışveriş yapıyorsanız ve bir çift ayakkabıyı internette almak için geziniyorsanız, bu ayakkabı muhtemelen ziyaret ettiğiniz başka bir web sitesinde tekrar görünecektir. Yeniden pazarlama, sitenize geri alım yapmayan müşterileri elde etmek için kullanılan bir taktiktir.

7. Alaka Düzeyi ve Kalite Puanı

Facebook’ta kampanyalar yayınlarken, reklamınız için bir alaka düzeyi puanı alacak ve reklamlarınıza kopyalayacaksınız. Bu puan, reklamlarınızın her birine Facebook tarafından verilir. Reklamınızın ne kadar alakalı olduğuna ve diğer benzer reklamlarla nasıl karşılaştırılacağına karar vermeleri için bir yoldur.

Google Ads’te ise, ücretli arama reklamlarınız için size bir kalite puanı vererek aynı şeyi yapar. Kalite puanınıza birçok faktörle alakalıdır ve zamanla yükseltilebilir.

8. DA – Domain Authority

Bu, bir pazarlama analitiği şirketi olan Moz tarafından web sitelerine atanan 1-100 arasında bir sayıdır. Etki Alanı Otoriteniz ne kadar yüksekse, web siteniz o kadar güçlü ve sıralama şansınız da o kadar yüksek olur. Anahtar kelime araştırması yaparken, alan adı otoritesi, halihazırda sıralanan şirketlerle rekabet edip edemeyeceğinizi belirlemenize yardımcı olacak bir ölçümdür.

9. Bounce Rate – Hemen Çıkma Oranı

Arama motoru pazarlaması açısından hemen çıkma oranı, bir kullanıcının sitenize gelmesi ve yalnızca bir sayfayı görüntülemesidir. Google Analytics, web siteniz için hemen çıkma oranını gösterir. Bu sayı yüksekse, bazı ayarlamalar yapmanız gerekecektir. Bir kullanıcı ne kadar çok sayfa görüntülerse ve sitenizde ne kadar fazla zaman harcarsa, arama sıralamasında daha fazla yer kazanma şansınız o kadar yüksek olur.

Plaza Cubes Avantajlı Hazır Ofis.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

(Visited 12 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır